onsdag 29 juni 2011

Tankar inför sommarens första

Jaha. Sommarplitor i hela fejan när man ska på bröllop i helgen. Fast man har ju sitt på det torra, så det kan ju kvitta; dessutom är det homobröllop så inte en kotte kommer att bry sig om min uppenbarelse (för bögar känner ju bara andra bögar och de bögarna bryr sig bara om andra som också är bögar?). Jag är glad men lite nervig.

Jag tror inte vi kommer att känna många av gästerna. Ändå har jag köpt ny klänning. Så klart. Två faktiskt. Halvdyra, från Camilla Thulin - för är det något jag vill på lördag (förutom att ha trevligt förstås) så är det att vara till min fördel och är det något den kvinnan kan så är det att smickra kurviga kroppar.
För det vet man ju, att homosar är klädmedvetna.
Väl raljant, det där sista, men det är trots allt min long-lost-friend Toppstylisten R som gifter sig och då blir jag självmedveten, men vid närmare eftertanke så begriper jag mer och mer att jag ska strunta i att vara det. Jag vet dessutom att det finns inget han hellre vill att jag ska göra, alltså fästa mindre vikt vid hur jag ser ut.
"Tänk själv, Huskorset (säger jag till mig själv så förståndigt) - om du firar något, och någon håller ett tal och är skitnervös för att den inte har tillräckligt skarp diktion eller gott magstöd! Det vill du väl inte!"
Just precis. "Bara du själv tycker du är fin!" skulle han säga.
Så, jag ska ta på mig den av klänningarna som för dagen är min favorit, stora kvarnhjulshatten, franska sandaletterna (och ta med dansskor i väskan), sminka ögonen lagom vackert och sedan vara nöjd och så glömma hur jag ser ut för resten av kvällen. Jag får be Filmstjärnan säga till om jag får persilja mellan tänderna eller ost i håret, men annars får det vara.

Jag hoppas ändå på något bakvänt vis att inte R eller någon annan känner igen klänningens ursprung (vilket känns fåfängt, det _lär_ ju vara folk som jobbar med kläder där) . Inte för att den inte är fin, och inte för att... Jag vet inte, men... Jag vill inte ståta med lånta fjädrar, typ. Fast jag har ju köpt fjädrarna själv. Fattar ni vad jag menar?

Som sagt, jag ska satsa på en kul kväll. Skita i mig själv och sköta andra! Det blir bra.

fredag 24 juni 2011

Or is it just me?

Vad är det med träning som gör att man förlorar lite av den snabba, svarta, bitska, cyniska - ehuru intelligenta - humorn man tycker att man besitter? Jag tror det är att man mår för bra för att vilja slå omkring sig.
Fan också.

måndag 20 juni 2011

Vad gör regeringen?

Maktlös och handfallen står man där när ens barn får migrän. Åttaåringens absenser/frånvaroattacker som orsakas av hans epilepsi har minskat i takt med att olika medicin-cocktails prövats ut under drygt två år (nu ska jag citera mig själv ur ett långt inlägg från förra sommaren: "Den första gjorde honom arg, kvällspigg och hungrig, och det är ju en jävla kombo"). Nu har vi inte sett någon på flera veckor varken jag eller Filmstjärnan, och vi jublar försiktigt.

Det som däremot har tillkommit sedan han började äta medicin är migränanfall. Han får så ont att han inte kan hålla huvudet upprätt, han går och lägger sig och slumrar en timme och måste sedan upp och kräkas. Det händer så gott som alltid när det varit lite si och så med nattsömnen i en eller ett par dagar. Det har hänt mellan tre och fem gånger, jag minns inte riktigt.

Är det någon som vet något om barnmigrän? Google som var så duktigt med kokosnöten är tämligen tafatt beträffande barnmigrän. Mycket forum, diskussionstrådar och rättshaverister.

Rubriken är ironisk, btw. MDKIBF.

Japp Snokis, kokosglassen blev god


...tyckte jag och Åttaåringen. Inte Lillkillen. Jag försökte påpeka att det är ju samma gryn som man har på chokladbollar:
"Men mammaaaa!!! Dä ä ju gryyynen som gör dä äääckligt!"

När Filmstjärnan är borta dansar Huskorset i köket


Här både saftas det och bakas surdegsbröd. I år testas flädervarianten med skurna citroner istället för pressade+skalriv.
Rostade havregryn skållas med linfrön as we speak. Herregud, snart lägger jag väl in sill också.

söndag 19 juni 2011

Varje ny dag - ett universitet


Regnet pissar ner ute. Men inne skiner solen för jag och Åttaåringen har nu lärt oss hur man öppnar en kokosnöt. Det var han som ville köpa en när vi var och handlade. Väl hemma igen var Google tjänstvilligt med både goda och dåliga råd. Det dåliga, som inbegrep en korkskruv, orsakade lätt blodvite, varför vi kvickt övergav det till förmån för det goda som rekommenderade hammare och spik. Jodå, käre gamle Povel - det gick!


Jaha. Vad lagar man på kokosnöt då? Egen kokosglass kanske med Filmstjärnans senaste födelsedagspresent?! Filmstjärnan själv lyfte som sagt till Sän Frään (om dom googlar) i morse så han får inte smaka. Stackarn.

Nääämen jag stannar väl hemma och helgar det nionde budet då

Naturligtvis finns världens äldsta HBTQ-filmfestival, eller som vi insatta säger: LGFF(=lesbian gay filmfestival),i San Francisco i USA.
Filmstjärnan är inbjuden till denna eftersom den film han medverkade i i jåns ska visas där inte mindre än två gånger.

Eftersom jag har fått höra att det dessutom ska vara Pride-festival där samtidigt har jag glatt berättat det för alla människor som vill höra på eftersom jag är mäkta stolt över min filmstjärnemake. Vem vill inte uppleva Prideparaden i San Fran, menar jag? Jättekul!!!
Nu har det visat sig att så är det inte. Hm. Meddelas endast på detta sätt.
Ingen Pride, men väl en festival och det är inte kattskit, för det som kvarstår är: Gratis flyg och boende i SF i fem dagar.
Om vi inte var gifta skulle jag hata honom.

lördag 18 juni 2011

Men guvaja bloggar plötsligt då.

Ni läser väl Tankesmedjans Det Osynliga blogg?

Det är en tankesmedja som arbetar för att bekämpa Alliasens (om dom googlar) nedmontering av den andliga infrastrukturen i Sverige. F.ö. ett mycket bra uttryck, det där, som jag sagt förut. (I den länken kom ett inlägg med som inte handlar specifikt om TDO, men nu när jag läste om det var det så bra att det fick ändå vara kvar, haha. Det är det som slutar med två goda råd till unga kvinnor)
Termen andlig infrastruktur översätts ungefär till "de i pengar icke mätbara tillgångarna i ett land". Kultur, kulturhistoria, allmäm humanism, bildning, etcetera, fyll i själv.

Spontan morgonblogg, alltså innan kaffet, läses på egen risk.

Jag har ju varit i Malmö för den fantastiskt rafflande och viktiga Sommarpratstippningen. Jag var rookie och som sådan blev det ett hyfsat resultat: 19 fel.

Pärlan vann med endast fjorton felgissningar. Hon verkar synsk, det är så mycket svårare än man tror. Jag sa åt henne att göra en app, så kul var det. Det vore väl nåt för SR? En sommarpratsgissar-app.

Fikade järnet, hängde i Slottsträdgården + dess fik och väntade på att plantskolan skulle öppna. Den har öppet kanske tre timmar om dan, lite när det passar...
Cili med dotter vid den enorma rosfontänen i Folkets park, en favorit:

Vi gör sufflé alldeles för sällan hemma och det beror naturligtvis på att vi saknar - en suffléform! Fyndet från Myrorna på Möllan gjorde mig uppmärksam på detta.

På samma Mölla vet de hur man gör reklam. Vet ni?

Sedan hem igen. Jag och Ostmadamen skulle ha ätit middag på en inälvsrestaurant - men det var fullt, så det smög sig. Jag behövde bara byta tåg och bli av med väskan med datorn i EN gång, så det gick smärtfritt. Not. Huvva. Känner fortfarande av sviterna efter den adrenalinkicken.
Det är roligt att vara borta men alltid skönt att komma hem. Kan ni haja att det är fint här!?





Från Möllans Ost hade jag bett Ostmadamen plocka ihop sina favoriter för en vacker slant:

Det var uppskattat. Och så inihelvete gott. En av Sveriges absolut bästa ostbutiker! OM min telefon bara kunde lära sig att blogga filmer så skulle ni få se. Jag ska ta tag i det där vad det lider.
Och så har jag ju glömt att blogga min renoveringsskada! På vänster underarms insida, gjort av en speedheater som man tar bort färg med. Nu är den nästan läkt. Jag kommer att få ett coolt ärr.


fredag 17 juni 2011

Skrivbordsrensning





Undermålig kinesisk kraft:


Upptäckte för en tid sedan att det bubblar under grannsämjans till synes lugna yta:


Årets gosedjur, snodda från gruppen "Dårligt uppstoppade dyr" på Fejan:

och så kungen:


Det var allt för idag. Goafton.

måndag 13 juni 2011

Huskorset är på vift

Möllevångstorget visade sig från sin allra underbaraste sida idag när jag traskade över det. Malmö är underbart, jag har druckit öl och tippat sommarpratare - med bl.a kloka och skojiga m (känd från kommentarsspåren häromkring)! Se där, världen är liten när man räknar in allas våra gemensamma vänner. Sedan fick jag gooood middag av Finurlen och Pärlan som hyser mig på trevlig luftmadrass.
På Fejan slängde jag ut ett par frågor: Vad är omistligt i Malmö? Vem vill fika?
Och vad händer? Ännu inget ordentligt svar eller tips! Vad menas? Att jag inte har några kompisar kvar här eller att Malmö är ointressant?
Nu vänder jag mig till er, mina riktiga vänner:
Vad ska jag inte missa i Malmö?

torsdag 9 juni 2011

I-landsutmaningar

Detta kvalmiga väder och ingen dusch. Sånt kan knäcka den frimodigaste.
Nämenatt om man skulle gå och lägga sig bland sina svettiga ongar som sover i ens säng eftersom Filmstjärnan är på konferens.

En annan kul grej jag håller på med är att jag köpt tågbiljetter och tror att det ska gå bra. I tid och sådär.

Jag riktigt hör raspandet från intresseklubbens gåspennor.
Det blir såhär när man är bloggovan. Man måste liksom bara upp på hästen igen.
Se där en i-landsutmaning till.

onsdag 1 juni 2011

Rabarbergrogg

Ja, det är inte så lätt att hitta på nåt kul när man inte skrivit på en vecka och är allmänt bloggtrög.
I går hämtade vi badkaret i en by utanför Askersund. Det har tydligen tillhört Piller-Pelle, en figur som var ortens kvacksalvare för mer än femtio år sedan. I detta tvagade han enligt legenden di sotlungade, tyfus-, kolera-, spanskaskjuka, halta och lytta innan behandling. Det är nästan två meter långt, en halv meter djupt och vid pass 80 cm på bredaste stället.
S.k. "Ball and Claw"-fötter:
Vi får hoppas att varmvattenberedaren räcker.